- 50 dkg erdei gomba (lehet vegyes is, fagyasztott is)
- 50 dkg marhanyak/pofa/fartő/lábszár
- 2 evőkanál füstölt szalonna finom kockákra vágva
- 1 fej vöröshagyma finomra vágva
- 2 szál sárgarépa megtisztítva, felszeletelve
- 3 szál petrezselyemgyökér megtisztítva, felszeletelve
- 3 csokor petrezselyem
- 1 kisebb fej karalábé felkockázva
- só
- fekete bors
- 2 babérlevél
- édes fűszerpaprika
Kiolvasztom a szalonna zsírját, a gyufásdoboznyi kockákra vágott húst körpepirítom rajta. Kiveszem a húst, körbepirítom a gombát. Kiveszem a gombát, lepirítom a hagymát. Visszaöntöm a húst, megszórom a paprikával, fűszerekkel, hozzáadom a zöldségeket és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Fedő nélkül puhára főzöm a húst, hozzáadom a lepirított gombát, összeforralom és ha van rá igény, csipetkével tálalom.