gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

10 perc

  • 20 dkg rizottórizs (kerekszemű)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 l alaplé
  • 1 evőkanál csontvelő (jó a zsír is)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
  • 20 g szárított / 20 dkg friss vargánya/kucsmagomba/sárga rókagomba
  • frissen őrölt fekete bors
  • opcionális: szarvasgombás olívaolaj

Elkészítése:

A zsiradékon megfonnyasztom a hagymát, megpirítom rajta a gombát (A szárított gombát először lemosom, kinyomkodom, beáztatom 2 órára, kinyomkodom) beleöntöm a rizst, elkeverem.

Fokozatosan keverve, féldecinként adom hozzá a folyadékot, mindig akkor pótolva, amikor elpárolog. A cél egy selymes szaftban úszó gombás rizs.

Amikor ez sikerül, sajttal, vajjal ízesítem és akár pár csepp szarvasgombás olajjal meglocsolva, rögtön tálalom.

Receptek

Triffla Club

0