gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

2 óra

  • 20 dkg lencse, esetünkben fekete
  • 5 dkg szezámmagkrém, tahini (esetünkben ez is fekete)
  • 2 evőkanál paprikamag olaj
  • római kömény
  • fekete bors
  • édes fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • sókristály

A lencsét annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzöm. Elturmixolom a vízzel, elkeverem a szezámmagkrémmel, paprikamag olajjal, sózom.

A köményt, borsot és a fokhagymagerezdet egy mozsárban durvára töröm, felét a masszához adom. A másik felével és a fűszerpaprikával, sókristállyal a tálaláskor szórom meg, és ekkor is locsolhatok rá még paprikamag olajat.

A fűszerek mennyisége egyedi, 1-1 evőkanál kömény és bors már kellemesen fűszeressé teszi, de lehet többet is.

Receptek

Triffla Club

0