gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

90 perc

  • 4 db közepes padlizsán
  • 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 1/2 dl paprikamag olaj
  • 1 csokor menta finomra vágva (opcionális)
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 gerezd fokhagyma finomra pépesítve

A padlizsánokat parázson alaposan megsütöm. Ha nincs parázs, 180 fokos sütőben 1 óra alatt megsülnek a rácson. Sütés előtt késsel meg kell őket bökni, akkor nem robbannak fel.

A sült padlizsánokat meghámozom, villával pépesítem. A fokhagymát egy kevés olajon megfuttatom, hozzákeverem. Folyamatosan keverve adagolom hozzá az olajakat. Sózom, citromlével ízesítem. Paprikamag olajjal locsolva, mentával megszórva tálalom.

Receptek

Triffla Club

0