gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

1 óra

  • 40 dkg zellergumó
  • kb. 20 dkg durumliszt
  • 1 csokor koriander durvára vágva
  • 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
  • 20 dkg rókagomba
  • 1 nagy, édes, nem túl puha őszibarack meghámozva
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál konyak
  • 10 dkg vaj

A gumót meghámozom, feldarabolom és puhára főzöm. Még forrón áttöröm, elkeverem a korianderrel és eldolgozom annyi liszttel, hogy nedves kézzel formázható legyen. A vajat felhevítem, beleszórom a hagymát és vizes kanállal fél evőkanálnyi gombócokat szaggatok bele. Közepes lángon, néha megrázogatva aranybarnára sütöm.

A barackot felszeletelem, cukorba hempergetem és kevés vajon közepes lángon karamellizálom.

A rókagombát megmosom, feldarabolom és magas lángon egy kevés vajon pár percig pirítom, meglocsolom a konyakkal, hagyom elpárologni.

A gombócokat a gombával és a barackkal tálalom, sózom.

Receptek

Triffla Club

0