gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

1 óra

  • 10 g szárított, vagy 10 dkg friss sötét trombitagomba
  • 50 dkg borjúlapocka (bárány is használható)
  • 20 dkg puha, érett szilva
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 dl konyak
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 teáskanál harissza
  • 2 evőkanál méz, ha nem elég édes a szilva
  • 2 evőkanál olívaolaj

Az olívaolajon magas lángon alaposan körbesütöm a feldarabolt húst, meglocsolom a konyakkal, hagyom elpárologni. A húst kiveszem egy tányérra. A serpenyőben megfonnyasztom a hagymákat, visszarakom a húst, hpzzáadom a kimagozott, felezett szilvát, a gombát (ha szárított volt, azt 2 órára meleg vízbe áztattam előtte).

Hozzáadom a mézet és a harisszát és közepes lángon, néha megkeverve összefözöm a húst a szilvával.

Receptek

Triffla Club

0