gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

3 óra

  • 1 egész nyúl
  • 2 dl konyak
  • ha a nyúl kövér volt, nem kell sertészsír, de ha sovány (sajnos a hiperekben kapható sovány, a háztáji lehet jó kövér is), 20 dkg sertészsír
  • 5 szál kakukkfű
  • 5 babérlevél
  • 1 szál rozmaring
  • 20 dkg savanyított trombita
  • gyökérkenyér
  • opcionális: Triffla balzsamos szilvalekvár, vagy szatmári szilvalekvár, a lényeg hogy jó sűrű szurok legyen, és egy kis méregerős mustár, salátalevél

A nyulat és a zsírt felöntöm a konyakkal, hozzáadom a zöldfűszereket, sózom és alacsony lángon, fedő alatt, nagyon lassan gyöngyöztetve teljesen puhára főzöm (kb. 3 óra). Eltávolítom a fűszereket, minden egyes kis darab húst lefejtek a csontokról, apró ízeire szedem, ha kell késsel összevágom, és kikeverem a zsírral. Ha tárolni akarjátok, töltsétek sterilizált befőttesüvegbe és 2 ujjnyi vízben, fedő alatt gőzöljétek egy órát lobogva, majd ott hagyjátok kihűlni.

A kenyeret felvágom, kenek bele rillettet, szórok rá gombát és kanalazok rá lekvárt.

Receptek

Triffla Club

0