- 1 db camembert sajt
- 2 dkg szárított, vegyes erdei gomba, vagy fél marék friss csiperke megtisztítva, feldarabolva
- 1 evőkanál frissen lefőzött presszókávé
- frissen őrölt fekete bors
- csipet fokhagyma
- só
- opcionális: 1 ekanál viszki vagy konyak
A szárított gombát megmosom, 30 percre meleg vízbe áztatom, 10 percig főzöm, összedarabolom. A friss gombát egy kevés olajon magas lángon átpirítom, veszítse el a nedvességet. A sajt tetejét kereszt alakban bemetszem, egy akkora sütiformába rakom amiba pont illik, a vágás szárnyait felemelem és a puha sajtba beletömködöm a gombát. Sózom, fokhagymázom, borsozom, rálöttyintem a kávét és ha akad, akkor egy evőkanál viszkit/konyakot is küldök rá. Előmelegített sütőben 150 fokon grill fokozaton addig pirítom amíg a sajt megolvad és a teteje kissé megpirul, ez kb. 15 perc. Kenyérrel lehet kitunkolni.
Fagyasztott gombából is elkészíthető, akkor a frissnek megfelelően járok el vele.