- 1/2 kg vegyes erdei gomba sós vízben puhára főzve (lehet a főzés előtt 2 órára beáztatott szárítmány, vagy fagyasztott gomba is)
- 1/2 liter 10%-os ecet
- 1 liter víz
- 10 evőkanál cukor
- 2 evőkanál só
- 5 db babérlevél
- 20 szem fekete bors
Elkészítése:
A megmosott gombát tiszta befőttesüvegekbe töltöm, felforralom a fűszerekkel, cukorral, sóval a vizet.
A lé lobogjon, amikor felöntöm vele az gombát. Amikor eléri a szobahőmérsékletet a befőttesüvegben, a levet visszaöntöm a lábosba, újra felforralom, ismét lobogva visszaöntöm a gombára és egy kifőzött fedéllel zárom, bebugyolálom, lassan hagyom kihűlni. Egy hétig érlelem felhasználás előtt.