- 20 dkg rizottórizs (kerekszemű)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 l alaplé (megfelel a víz is)
- 1 evőkanál vaj vagy zsír vagy olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
- 5 dkg szárított erdei gomba megmosva és 15 percre meleg vízbe áztatva
- 2 evőkanál frissen lefőzött presszókávé
- 1 teáskanál kakaópor
- 5 dkg szárított vörösáfonya vagy aszalt szilva vagy aszalt sárgabarack
- só
A zsiradékon megfonnyasztom a hagymát, beleöntöm a gombát, rizst, az gyümölcsöt, kakaóport, elkeverem.
Fokozatosan keverve, féldecinként adom hozzá a folyadékot, a kávét, mindig akkor pótolva, amikor elpárolog. A cél egy selymes szaftban úszó éppen ressre főtt rizs.
Amikor ez sikerül, vajjal ízesítem és rögtön tálalom.