A tésztához:
- 400 g liszt
- 75 g vaj
- 2 dl víz
- 12 g só
A vajhoz:
- 425 g vaj
A töltelék:
- 1 üveg vargányakrém vagy szarvasgombás pesto
Végig hidegben kell dolgozni. Az alapanyagokat összegyúrom, 2 órát pihentetem a hűtőszekrényben.
A tésztát félcentisre nyújtom egy lisztezett deszkán, a vajat szintén kinyújtom egycentisre és a tésztatéglalapra rakom úgy hogy a vaj sarkai a tészta oldalainak közepét metsszék. A tésztaháromszögeket ráhajtom a vajra, majd kinyújtom egycentisre téglalappá és a rövidebb oldalakat behajtom középre. Pihentetem két órát a négyfokos hűtőben. A hajtogatott lapot most a másik irányba nyújtom, hajtogatom, pihentetem, ezt megismétlem négyszer.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A tésztát kinyújtom félcentisre, háromszögeket vágok belőle, az egyik élére egy teáskanálvargányakrémet vagy szarvasgombás pesztót rakok, feltekerem és egy sütőlemezen 40 perc alatt készre sütöm.