gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

1 nap

  • 1 kg rizike levelektől megtisztítva, megmosva, egycentis szeletekre vágva
  • 1/2 l almaecet és annyi víz, hogy az oldat 3%-os legyen
  • 25 dkg cukor
  • 2 evőkanál só
  • 6 db babérlevél
  • 10 szem fekete bors
  • 5 szem koriandermag

Az ecetet elkeverem a vízzel, felforralom a fűszerekkel, cukorral, sóval együtt. A rizikéket sterilizált üvegbe rakom a fűszerekkel együtt. A lobogón forró felöntőlével színültig töltöm, egy sterilizált kupakot szorítok rá, fejjel lefelé fordítom.

Egy lábosba rakom, felöntöm annyi vízzel ami a befőttesüveg feléig és és fedő alatt 15 percig forralom. Dunsztban hagyom kihűlni, hűvös sötét helyen, a talpán tárolom.

Receptek

Triffla Club

0