- Egy marék (kb 15 dkg) vaddisznó/szarvas/őz/muflonnyesedék (jó szép hús, felkockázva is)
- 10 g szárított rókagomba/10 dkg friss rókagomba
- egy sárgarépa
- két fehérrépa
- 2 babérlevél
- 3 szál kakukkfű
- 4 szem szegfűbors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kis darab füstölt szalonna
- 1/2 dl konyak
A szalonnával kikenek egy lábost, magas lángon megpirítom a húst. Felöntöm konyakkal, hagyom elpárologni. Mellédobom a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, az előtte lemosott, ha szárítmányból dolgozok, akkor a két órára langyos vízbe áztatott gombát. Felöntöm annyi vízzel ami ellepi és alacsony lángon puhára főzöm a húst, ez nyesedék esetén egy óra volt.
Nagyobb húsdarabokkal ez tovább tarthat, akkor a gombát elég akkor hozzáadni, amikor már majdnem készen van.