gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

50 perc

  • 30 dkg rókagomba megmosva
  • 50 dkg kenyérliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • kb. 20 dkg vaj
  • 3 db mozzarella lecsepegtetve, felszeletelve
  • gyümölccsel kombinált, de nem túl erős csiliszósz, pl habanero alapú

A lisztet annyi vajjal kikeverem hogy éppen összeálljon, formázható legyen, belegyúrom a szódabikarbónát is, lefedve a hűtőben félreteszem fél órára.

A rókagombát feldarabolom és a vajon magas lángon megpirítom.

Egy serpenyőt szárazon legnagyobb lángon felhevítek. A masszából kétdiónyi gombócokat gyúrok és bőven lisztezett felületen kb. 1 miliméteres lepényeket nyújtok belőle, amiket a serpenyőben mindkét oldalukon kisütök. (Oldalanként kb 20 másodperc)

A lepényeket egy tepsibe rakom, rájuk halmozok mozzarellát, gombát, és a sütőben grillfokozaton a legmagasabb hőfokon olvadásig hevítem (kb. 5 perc). Kiveszem, ízlés szerint locsolok rá csiliszószt és forrón tálalom.

Receptek

Triffla Club

0