gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

30 perc

  • 200 g sárga gévagomba fél centis kockákra vágva
  • 200 g tőkehalfilé lesózva, kinyomkodva és durván összevágva
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 egész tojás
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 g élesztő
  • olaj

A lisztet, a tejszínt az élesztővel és a tojással kikeverem, legyen galuskasűrűségű. Sózom, meleg helyre teszem.

A gévát 10 percig gyöngyöző vízben blansírozom. A halat és a gombát eldolgozom, összekeverem a tésztával. Bőséges, tűzforró olajba vizes kanállal nagyobb galuskákat szaggatok belőle, és aranybarnára sütöm.

A képen sok babérlevéllel, ecettel és mustárral ízesített bab és lencsefőzelékkel tálaltam. Hideg lencsesalátával, vagy könnyű salátákkal is tálalható.

Receptek

Triffla Club

0