- 10 dkg napraforgómag
- 1 evőkanál fekete szezámmag
- 1 evőkanál szezámliszt
- 1/2 dl fehér bor
- 2-3 dl alaplé
- só
- 20 dkg shii-take
- 1 evőkanál szezámolaj
- frissen facsart citrom leve
- friss koriender vagy petrezselyemzöld
- 2 evőkanál durvára tört dió
- 2 evőkanál reszelt parmezán
A magokat szárazon megpirítom, felöntöm a borral, hagyom elpárologni. Az alaplével fokozatosan felöntögetve 30 percig főzöm. Hozzáadom a szezámlisztet, és tovább főzöm még 15 percig. Elkeverem a parmezánnal.
Az olajon magas lángon pár percig pirítom a gombákat, megspriccelem citromlével, elkeverem a finomra vágott zöldfűszerrel, és dióval megszórva a magkásán tálalom.
Nagyon kiadós étel.