- 1/2 kg friss édes káposzta nagyon finomra reszelve
- 20 dkg lebbencs/tíztojásos nagykocka/vagy akár lasagnalap kicsit megtörve
- 2 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
- frissen őrölt fehér bors
- 1 db diónyi szarvasgomba
- só
A cukrot karamellizálom, rádobom a káposztát alacsony lángony barnára párolom. A tésztát a kevés olajon megpirítom, felöntöm lobogó vízzel, megfőzöm. A vajat alacsony lángon bugyogtatva aranybarnára barnítom. A tésztát leszűröm, elkeverem a káposztával, sózom, borsozom.
Tálaláskor megszórom vékonyra szelt vagy reszelt szarvasgombával és meglocsolom a vajjal.
(A sima káposztás kockához képest erre tegyenek kevesebb borsot, mert a sok elnyomja a szarvasgombát.)