gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

30 perc

A tészta:

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál dióolaj
  • 1 evőkanál presszókávé
  • 1 csipet só

A krém:

  • 6 tojássárgája
  • 2 dl ásványos fehér bor
  • 20 g porcukor

A borból pár perc alatt elforralom az alkoholt. Gőzfűrdőben (egy kisebb lábost egy nagyobb lábosban lobogva forró víz fölé rakok) a három sárgáját habverővel eldolgozom a cukorral, majd fokozatosan hozzáadom a bort, és sűrűre gőzölöm.

A tálaláshoz:

  • 2 diónyi szarvasgomba
  • 4 kanál akácméz

A zabpelyhet eldolgozom a vajjal, olajjal, sóval, kávéval, kicsit formákat kibélelek vele kb. 3 mm vastagon. Megtöltöm a krémmel, meglocsolom mézzel és szarvasgombát reszelek rá.

Receptek

Triffla Club

0