gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

1 óra

  • 20 dkg nullás marcipán
  • 10 dkg krémes állagú aszalt szilva durvára vágva
  • 10 dkg szilvalekvár
  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dkg nádcukor
  • 20 dkg zölddió befőtt
  • 1 evőkanál kakukkfű

A lisztet, egy csipet sót, a vajat, a kakukkfüvet és a cukrot elmorzsolom, hűtőbe rakom fél órára. Egy sütőpapírra reszelem durva reszelőn és 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig sütöm, hagyom kihűlni.

Egy tálaló karikába rakok a morzsából, a lekvárból kanalazok rá, megszórom a szilvával és beborítom egy fél centi vastag marcipánpaplannal. A tetejére kanalazok a befőttből és meglocsolom a befőtt szirupjával.

A zöld dió más fanyar befőttel pl. birs helyettesíthető.

Receptek

Triffla Club

0