- 4 db őzláb kalap (kisebbekből több)
- 1 egész tojás
- 3 evőkanál liszt, lehet kukoricaliszt is
- 1 dl sör, vagy szóda (sőt, pezsgő is jó!)
- só
- olaj, vagy zsír a sütéshez
- opcionális: egy evőkanál szezámmag vagy mandulaforgács a tésztába
A tojást felverem, simára keverem a liszttel és fokozatosan felöntöm a folyadékkal. Nem hagyom abba a keverést, hogy szép sima legyen. A palacsintatésztát sózom, az állaga legyen sűrű, tapadjon a gombára, vonja be azt, de ne legyen túl folyós.
Kétujjnyi olajat hevítek egy mély serpenyőben, pár cseppet csöppentek bele a tésztából, ha serceg, jó a hőmérséklete.
A kalapot a tésztába mártom mindkét oldalán, és a bő, forró olajban aranybarnára sütöm mindkét oldalát. Sercegjen finoman, akkor megfelelő az olaj hőmérséklete. Forrón tálalom.