gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

15 perc

  • 4 db őzláb kalap (kisebbekből több)
  • 1 egész tojás
  • 3 evőkanál liszt, lehet kukoricaliszt is
  • 1 dl sör, vagy szóda (sőt, pezsgő is jó!)
  • olaj, vagy zsír a sütéshez
  • opcionális: egy evőkanál szezámmag vagy mandulaforgács a tésztába

A tojást felverem, simára keverem a liszttel és fokozatosan felöntöm a folyadékkal. Nem hagyom abba a keverést, hogy szép sima legyen. A palacsintatésztát sózom, az állaga legyen sűrű, tapadjon a gombára, vonja be azt, de ne legyen túl folyós.

Kétujjnyi olajat hevítek egy mély serpenyőben, pár cseppet csöppentek bele a tésztából, ha serceg, jó a hőmérséklete.

A kalapot a tésztába mártom mindkét oldalán, és a bő, forró olajban aranybarnára sütöm mindkét oldalát. Sercegjen finoman, akkor megfelelő az olaj hőmérséklete. Forrón tálalom.

Receptek

Triffla Club

0