- 30 dkg rókagomba megmosva
- 50 dkg kenyérliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- kb. 20 dkg vaj
- 3 db mozzarella lecsepegtetve, felszeletelve
- gyümölccsel kombinált, de nem túl erős csiliszósz, pl habanero alapú
A lisztet annyi vajjal kikeverem hogy éppen összeálljon, formázható legyen, belegyúrom a szódabikarbónát is, lefedve a hűtőben félreteszem fél órára.
A rókagombát feldarabolom és a vajon magas lángon megpirítom.
Egy serpenyőt szárazon legnagyobb lángon felhevítek. A masszából kétdiónyi gombócokat gyúrok és bőven lisztezett felületen kb. 1 miliméteres lepényeket nyújtok belőle, amiket a serpenyőben mindkét oldalukon kisütök. (Oldalanként kb 20 másodperc)
A lepényeket egy tepsibe rakom, rájuk halmozok mozzarellát, gombát, és a sütőben grillfokozaton a legmagasabb hőfokon olvadásig hevítem (kb. 5 perc). Kiveszem, ízlés szerint locsolok rá csiliszószt és forrón tálalom.