- 200 g sárga gévagomba fél centis kockákra vágva
- 200 g tőkehalfilé lesózva, kinyomkodva és durván összevágva
- 4 evőkanál liszt
- 1 egész tojás
- 1/2 dl tejszín
- 1 g élesztő
- só
- olaj
A lisztet, a tejszínt az élesztővel és a tojással kikeverem, legyen galuskasűrűségű. Sózom, meleg helyre teszem.
A gévát 10 percig gyöngyöző vízben blansírozom. A halat és a gombát eldolgozom, összekeverem a tésztával. Bőséges, tűzforró olajba vizes kanállal nagyobb galuskákat szaggatok belőle, és aranybarnára sütöm.
A képen sok babérlevéllel, ecettel és mustárral ízesített bab és lencsefőzelékkel tálaltam. Hideg lencsesalátával, vagy könnyű salátákkal is tálalható.