gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

3 óra + egy éjszaka pihentetés

  • 300 g durvára darált dió
  • 300 g Graham liszt
  • 400 g vaj
  • 2 tojás

A krémhez:

  • 3 egész tojás
  • 150 g cukor
  • 3 citrom frissen facsart leve
  • 3 citrom reszelt héja
  • 50 g vaj
  • fél üveg balzsamos szilvalekvár

A dió felét, a lisztet, egy tojást és a felkockázott vajból 400 grammot gyorsan összedolgozom egy hideg villával. Minden legyen jéghideg, a helyiség is. A hűtőszekrénybe rakom egy órára. Kibélelek vele egy piteformát, és visszarakom a hűtőbe egy órára.

Előmelegítem a sütőt 180 fokra.

A tésztát 40 percig sütöm, 20 perc után egy villával megszurkálom az alját. Kiveszem a sütőből, behűtöm.

Gőzfürdő felett addig keverem a cukrot, az egész tojásokat és a citromlevet, amíg besűrűsödik, ez kb. 10 perc. Leveszem a tűzről és eldolgozom a felkockázott, hideg vajjal, és a citromhéjjal. A hűtőszekrénybe rakom egy éjszakára.

A tésztába öntöm a citromkrémet, erre pedig koncentrikus körökben habzsákból kinyomom a – ha szükséges, kevés vízzel higított – szilvalekvárt, pálcikával márványozom.

Receptek

Triffla Club

0