A tészta:
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál dióolaj
- 1 evőkanál presszókávé
- 1 csipet só
A krém:
- 6 tojássárgája
- 2 dl ásványos fehér bor
- 20 g porcukor
A borból pár perc alatt elforralom az alkoholt. Gőzfűrdőben (egy kisebb lábost egy nagyobb lábosban lobogva forró víz fölé rakok) a három sárgáját habverővel eldolgozom a cukorral, majd fokozatosan hozzáadom a bort, és sűrűre gőzölöm.
A tálaláshoz:
- 2 diónyi szarvasgomba
- 4 kanál akácméz
A zabpelyhet eldolgozom a vajjal, olajjal, sóval, kávéval, kicsit formákat kibélelek vele kb. 3 mm vastagon. Megtöltöm a krémmel, meglocsolom mézzel és szarvasgombát reszelek rá.