- 20 dkg nullás marcipán
- 10 dkg krémes állagú aszalt szilva durvára vágva
- 10 dkg szilvalekvár
- 10 dkg rizsliszt
- 5 dkg vaj
- 2,5 dkg nádcukor
- 20 dkg zölddió befőtt
- 1 evőkanál kakukkfű
- só
A lisztet, egy csipet sót, a vajat, a kakukkfüvet és a cukrot elmorzsolom, hűtőbe rakom fél órára. Egy sütőpapírra reszelem durva reszelőn és 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig sütöm, hagyom kihűlni.
Egy tálaló karikába rakok a morzsából, a lekvárból kanalazok rá, megszórom a szilvával és beborítom egy fél centi vastag marcipánpaplannal. A tetejére kanalazok a befőttből és meglocsolom a befőtt szirupjával.
A zöld dió más fanyar befőttel pl. birs helyettesíthető.