gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

30 perc + behűtés

Szilvalekváros citromkrém dióval

Alapanyagok

  • 3 egész tojás
  • 150 g cukor
  • 3 citrom frissen facsart leve
  • 3 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 50 g vaj
  • 1 evőkanál rum
  • szarvasgombás szilvalekvár
  • 100 g durvára tört dió
  • 50 g cukor

Elkészítés

A diót egy száraz serpenyőben megpirítom, félreteszem. A cukrot karamellizálom a serpenyőben, amikor aranybarna, belekeverem a diót, mázas felületre borítva hagyom kihűlni, durván összetöröm. 

Gőzfürdő felett addig keverem egy habverővel a cukrot, az egész tojásokat és a citromlevet, amíg besűrűsödik, ez kb. 10 perc. Leveszem a tűzről, még forrón belekeverem a rumot és simára keverem a felkockázott, hideg vajjal, és citromhéjjal. Pici tálkákba öntöm, a tetejét bepöttyözöm szilvalekvárral és vastagon meghintem a karamellizált dióval. 

Torta-töltelékbe is használható piskóta-lapok közé, angolkrémmel kombinálva.

Receptek

Triffla Club

0