- 1 rész friss erdei gomba (lehet vegyesen is, vagy egy faj)
- 1 rész sütőtök hüvelykujjnyi hasábokra vágva
- 1 rész csicsóka megtisztítva, hüvelykujjnyi hasábokra vágva
- 1 rész zellergumó hüvelykujjnyi hasábokra vágva
- 1 rész birsalma kimagozva hüvelykujjnyi hasábokra vágva (a képen negyedelt japánbirs van, az volt kéznél)
- kelkáposztalevelek vastag eres része, karfiol igény és ízlés szerint
- szerecsendió
- fekete bors
- dióolaj
- só
A zöldségeket egy tepsibe rakom, sózom és alaposan meglocsolom dióolajjal, megszórom reszelt szerecsendióval és őrölt borssal. 120 fokon sütöm 2 órát. Mazsolás kuszkusszal különösen jó, de levesben főtt fácán/gyöngytúkhúshoz is jó köret.