- 20 dkg rizottórizs (kerekszemű)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 l alaplé
- 1 evőkanál csontvelő (jó a zsír is)
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
- 20 g szárított / 20 dkg friss vargánya/kucsmagomba/sárga rókagomba
- frissen őrölt fekete bors
- só
- opcionális: szarvasgombás olívaolaj
Elkészítése:
A zsiradékon megfonnyasztom a hagymát, megpirítom rajta a gombát (A szárított gombát először lemosom, kinyomkodom, beáztatom 2 órára, kinyomkodom) beleöntöm a rizst, elkeverem.
Fokozatosan keverve, féldecinként adom hozzá a folyadékot, mindig akkor pótolva, amikor elpárolog. A cél egy selymes szaftban úszó gombás rizs.
Amikor ez sikerül, sajttal, vajjal ízesítem és akár pár csepp szarvasgombás olajjal meglocsolva, rögtön tálalom.