- 20 dkg kucsmagomba
- 5 dkg dió durvára törve
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 egész tojás felverve
- 1 csokor koriender durvára vágva
- 1 evőkanál frissen főzött presszókávé
- 1 evőkanál viszki
- zsemlemorzsa (pár evőkanál)
- só
- hidegen sajtolt napraforgóolaj
A gombát megmosom, durvára összevágom. Egy evőkanál olajon alacsony lángon 20 percig pirítom, meglocsolom a kávéval, viszkivel, hagyom elpárologni. A tojással elkeverem a gombát és az összes többi alapanyagot, annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy éppen formázható legyen két kanállal. Vizes kanalakkal hosszúkás gombócokat formázok belőle és közepesen forró, bő olajban kisütöm. A képen lencsefőzelékkel, de bármilyen főzelékhez remek feltét lehet.