gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

2 óra

  • 5 db kápiapaprika
  • 1 db közepes padlizsán
  • 2 db hámozott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • paprikamag olaj
  • olívaolaj

Grillparázson lassan, puhára és feketére pirítom a kápiákat és a padlizsánt, lehúzom a bőrüket. Olívaolajon aranybarnára pirítom a hagymákat és darabosra turmixolom a feldarabolt zöldségekkel, sózom, összerottyantom, paprikamagolajjal ízesítem. Sterilizált üvegekbe töltöm, rögtön lezárom egy sterilizált fedővel, fejre fordítom, és így gőzölöm fedő alatt pár centi vízben fél órát, ebben a dunsztban hagyom takarókkal körbebugyolálva, lassan kihűlni.

Aki nem akarja eltenni télire, hanem rögtön elfogyasztja, az egész gőzölős részt kihagyhatja.

Receptek

Triffla Club

0