- 40 dkg zellergumó
- kb. 20 dkg durumliszt
- 1 csokor koriander durvára vágva
- 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
- 20 dkg rókagomba
- 1 nagy, édes, nem túl puha őszibarack meghámozva
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál konyak
- só
- 10 dkg vaj
A gumót meghámozom, feldarabolom és puhára főzöm. Még forrón áttöröm, elkeverem a korianderrel és eldolgozom annyi liszttel, hogy nedves kézzel formázható legyen. A vajat felhevítem, beleszórom a hagymát és vizes kanállal fél evőkanálnyi gombócokat szaggatok bele. Közepes lángon, néha megrázogatva aranybarnára sütöm.
A barackot felszeletelem, cukorba hempergetem és kevés vajon közepes lángon karamellizálom.
A rókagombát megmosom, feldarabolom és magas lángon egy kevés vajon pár percig pirítom, meglocsolom a konyakkal, hagyom elpárologni.
A gombócokat a gombával és a barackkal tálalom, sózom.