- 20 dkg rizottórizs (kerekszemű)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 l alaplé
- 1 evőkanál csontvelő (jó a zsír is)
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
- 1 diónyi szarvasgomba
- frissen őrölt fekete bors
- só
- 20 dkg vaj a karamellizált vajhoz
A 20 dkg vajat egy serpenyőben alacsony lángon aranybarnára karamellizálom, kiöntöm egy bögrébe, félreteszem.
A zsiradékon megfonnyasztom a hagymát, beleöntöm a rizst, elkeverem. Fokozatosan keverve, féldecinként adom hozzá a folyadékot, mindig akkor pótolva, amikor elpárolog. A cél egy selymes szaftban úszó gombás rizs.
Amikor ez sikerül, a sajttal ízesítem, szarvasgombát reszelek rá, és meglocsolom a karamellizált vajjal, amit óvatosan öntök ki a bögréből hogy az égett részek az alján maradjanak.