gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

30 perc

  • 20 dkg rizottórizs (kerekszemű)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 l alaplé
  • 1 evőkanál csontvelő (jó a zsír is)
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 diónyi szarvasgomba
  • frissen őrölt fekete bors
  • 20 dkg vaj a karamellizált vajhoz

A 20 dkg vajat egy serpenyőben alacsony lángon aranybarnára karamellizálom, kiöntöm egy bögrébe, félreteszem.

A zsiradékon megfonnyasztom a hagymát, beleöntöm a rizst, elkeverem. Fokozatosan keverve, féldecinként adom hozzá a folyadékot, mindig akkor pótolva, amikor elpárolog. A cél egy selymes szaftban úszó gombás rizs.

Amikor ez sikerül, a sajttal ízesítem, szarvasgombát reszelek rá, és meglocsolom a karamellizált vajjal, amit óvatosan öntök ki a bögréből hogy az égett részek az alján maradjanak.

Receptek

Triffla Club

0