gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

10 óra

A vajhoz:

  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg szárított vargánya

A tésztához:

  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál presszókávé

A díszítéshez:

  • 1 felvert tojás
  • szezámmag vagy fekete köménymag

A vargányát beáztatom egy órára langyos vízbe, alaposan kinyomkodom, összevágom és eldolgozom a vajjal. Egy centi vastag négyzetté formázom és két órára a hűtőszekrénybe rakom. 

A tészta alapanyagait eldolgozom, ha túl morzsás, vizet adok hozzá. Egy centi vastag négyzetté formázom és két órára a hűtőszekrénybe rakom. 

A vajlapot a tésztához képest nyolcad fordulattal elfordítom, a tészta így kilógó háromszögletű sarkait rálapolom a vajra, fedje be teljesen. Egy centis téglalappá nyújtom és a két rövid oldalát egymásra lapolva ismét berakom két órára a hűtőbe.

A lapolás irányával párhuzamosan egy centis téglalappá nyújtom és a két rövid oldalát egymásra lapolva ismét berakom két órára a hűtőbe.

Ezt megismétlem még háromszor. 

Előmelegítem a sütőt 180 fokra.

Kiveszem a hűtőből, egy centisre nyújtom és egy centi széles csíkokra vágom. Megkenem a tojással, megszórom a szezámmal és 25 perc alatt készre sütöm. 

Receptek

Triffla Club

0