gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

4 óra

  • 1 liba aprólék belsőségekkel (nem hízlalt májasat használtunk, de azt is lehet)
  • 2 szál répa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 zellergumó zöldje
  • 20 dkg laskagomba
  • 1 ekanál szárított trombitagomba
  • 10 szem fekete bors
  • 4 db babérlevél
  • 4 szál kakukkfű
  •  4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg árpagyöngy
  • frissen őrölt fekete bors
  • tálaláshoz: szarvasgomba opcionális, de nagyon jó vele!

A liba zsírjának nagyját eltávolítom, mert túl kövér lesz így az étel. Ebből kiváló töpörtyűt lehet sütni. A liba máját félreteszem. A szarvasgomba és a máj kivételével minden alapanyagot egy nagy lábosba teszek és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Gyöngyözve addig főzöm, amíg a liba csontja leválik a húsról. Akkor kicsontozom a libát, a húst félreteszem. A levesből eltávolítom a hagymákat, a zellerzöldet, a fűszereket és belefőzöm az árpagyöngyöt, megborsozom.

A májat ujjnyi darabokra felszeletelem és forró serpenyőben hirtelen megsütöm.

A kását a libahússal, sült májjal és finomra szelt szarvasgombával tálalom.

Kiadós étel.

Receptek

Triffla Club

0