- 1 egész nyúl
- 2 dl konyak
- ha a nyúl kövér volt, nem kell sertészsír, de ha sovány (sajnos a hiperekben kapható sovány, a háztáji lehet jó kövér is), 20 dkg sertészsír
- 5 szál kakukkfű
- 5 babérlevél
- 1 szál rozmaring
- 20 dkg savanyított trombita
- gyökérkenyér
- opcionális: Triffla balzsamos szilvalekvár, vagy szatmári szilvalekvár, a lényeg hogy jó sűrű szurok legyen, és egy kis méregerős mustár, salátalevél
A nyulat és a zsírt felöntöm a konyakkal, hozzáadom a zöldfűszereket, sózom és alacsony lángon, fedő alatt, nagyon lassan gyöngyöztetve teljesen puhára főzöm (kb. 3 óra). Eltávolítom a fűszereket, minden egyes kis darab húst lefejtek a csontokról, apró ízeire szedem, ha kell késsel összevágom, és kikeverem a zsírral. Ha tárolni akarjátok, töltsétek sterilizált befőttesüvegbe és 2 ujjnyi vízben, fedő alatt gőzöljétek egy órát lobogva, majd ott hagyjátok kihűlni.
A kenyeret felvágom, kenek bele rillettet, szórok rá gombát és kanalazok rá lekvárt.