- 1/2 kg sertéslapocka darálva
- 1/2 kg felkockázott sertéscomb (1 centis kockák)
- 15 dkg felkockázott sertés hátaszalonna (1 centis kockák)
- Egy szűk marék szárított sötét trombitagomba megmosva, langyos vízben beáztatva 4 órára
- 20 dkg dióbél
- 4 gerezd szétnyomott fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
- két szál friss kakukkfű levelei szétmorzsolva
- 1 dl konyak
- 10 db hajszálvékony szelet ízletes szalonna
- só
A kockázott húst lepirítom a hagymákkal, meglocsolom a konyakkal, hagyom elpárologni róla. A diót szárazon lepirítom.Az alapanyagokat eldolgozom, ízlés szerint sózom. Egy formát kibélelek a szalonnaszeletekkel, belenyomkodom a patét, ráhajtogatom a szalonnák végét. Alufóliával vastagon körbetekerem az egészet, és vízfürdőben, 150 fokon sütöm másfél órát. Ha a közepe eléri a 70 fokot, biztosan készen van. Amikor kihűlt, lesúlyozva fél napig a hűtőben állítom.
A képen lévő változatba kockáztam egy kis libamájat, sajnos az nem jó ötlet, kiolvad, szétfolyik, maradjanak a bevált hátaszalonnánál, az szépen megáll, mint a cövek.