gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

6 óra

  • 1/2 kg sertéslapocka darálva
  • 1/2 kg felkockázott sertéscomb (1 centis kockák)
  • 15 dkg felkockázott sertés hátaszalonna (1 centis kockák)
  • Egy szűk marék szárított sötét trombitagomba megmosva, langyos vízben beáztatva 4 órára
  • 20 dkg dióbél
  • 4 gerezd szétnyomott fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
  • két szál friss kakukkfű levelei szétmorzsolva
  • 1 dl konyak
  • 10 db hajszálvékony szelet ízletes szalonna

A kockázott húst lepirítom a hagymákkal, meglocsolom a konyakkal, hagyom elpárologni róla. A diót szárazon lepirítom.Az alapanyagokat eldolgozom, ízlés szerint sózom. Egy formát kibélelek a szalonnaszeletekkel, belenyomkodom a patét, ráhajtogatom a szalonnák végét. Alufóliával vastagon körbetekerem az egészet, és vízfürdőben, 150 fokon sütöm másfél órát. Ha a közepe eléri a 70 fokot, biztosan készen van. Amikor kihűlt, lesúlyozva fél napig a hűtőben állítom.

A képen lévő változatba kockáztam egy kis libamájat, sajnos az nem jó ötlet, kiolvad, szétfolyik, maradjanak a bevált hátaszalonnánál, az szépen megáll, mint a cövek.

Receptek

Triffla Club

0