- 1 egész nyúl feldarabolva
- 20 dkg kimagozott olívabogyó (lehet zöld és fekete is)
- 10 db babérlevél
- 1 szűk marék szárított, vagy 10 dkg friss sötét trombitagomba
- 5 db répa megtisztítva, durván felszeletelve
- 2 db fehérrépa megtisztítva, durván felszeletelve
- 1 egész vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl illatos fehérbor
- 2 evőkanál mustár
- só
- olívaolaj
A felszeletelt hagymát és az összenyomkodott fokhagymát a nyúllal együtt magas lángon megpirítom. Felöntöm a borral, hozzáadom a babért, a gombát (ha szárított volt, akkor lemosom, és előre beáztatom 2 órát langyos vízben), az olívabogyókat, a répát, a mustárt, sózom.
Fedő alatt puhára párolom. A zsemlegombóc nagyon jó körete.