- 1 kg vaddisznóhús (lapocka, nyak, comb)
- 1 marék sötét trombitagomba (vagy egy kis marék szárított)
- 1 dl savanykás feketeribizli lekvár, vagy szezonban friss ribizli
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 1 fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- 1 palack száraz, ásványos pezsgő, vagy hasonló karakterű fehér bor
- 1 evőkanál sertészsír
- só
- frissen őrölt fekete bors
A húst gyufásdoboznyi darabokra vágom, a zsíron körbepirítom, kiveszem. A hagymát finomra vágom, a visszamaradt zsiradékon üvegesre párolom, lepirítom. Hozzáadom a húst és a többi alapanyagot, fűszereket, félig felöntöm a pezsgővel/borral, ha elforr a leve, hozzáöntök. Addig főzöm, amíg megpuhul a hús.
Dödöllével, zsemlegombóccal, puliszkával köríthető.