gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

4 óra

A krémhez:

  • 20 dkg vaj vagy zsír
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 8 egész tojás
  • 2 csipet só

A töltelékhez:

  • 2 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 10 g szárított vargánya 2 órára langyos vízbe áztatva, majd felforralva, ledarálva
  • 3 evőkanál liszt
  • 20 dkg finomra reszelt parmezán
  • 5 db diónyi szarvasgomba
  • őrölt szerecsendió

A mázhoz:

  • 20 dkg cukor
  • 2 frissen lefőzött presszókávé

A töltelékkel kezdem. A lisztet aranybarnára pirítom, és fokozatosan felöntöm a tejjel, simára keverem. Beledobom a vajat, a vargányát, a parmezánt, fűszerezem, langyosra hűtöm, ekkor belekeverem a szarvasgombát. Hagyom kihűlni, majd egy légmentesen záródó edényben behűtöm.

A tésztához a vízben felolvasztom a zsiradékot, majd magas lángon kevergetve egyben hozzázúdítom a lisztet, addig kevergetem, amíg egyben elválik az edény falától. Ekkor leveszem a tűzről és (robotgéppel egyszerűbb, tésztakeverő karral) egyenként adom hozzá a tojásokat. Mindig csak akkor adom hozzá a következő tojást, amikor az előzőt felvette, matt a tészta felülete. Lefedve pihentetem egy órát szobahőmérsékleten.

A sütőt előmelegítem 200 fokra. Gőz is kell, ha nincs ilyen funkció, akkor minden adag behelyezésekor a sütő aljába helyezett másik tepsibe dobok 4 db jégkockát.

Egy sütőlemezre sütőpapírt rakok erre habzsák segítségével bő hüvelykujjnyi csíkokat nyomok, legyen köztük két ujjnyi hely. 20 percig sütöm őket,  nem nyitogatom sütés közben az ajtót!

Hagyom a fánkokat kihűlni, hosszában félbevágom őket és habzsákkal nyomok bele a krémből, visszazárom.

A cukrot felforralom a kávéval, amikor már ujjaink közé csippentve szálat húz, becsíkozom vele a fánkokat finoman.

Tömény.

 

Receptek

Triffla Club

0