- 1 marék szárított erdei gomba keverék
- kb. 1 kg marhalábszár egyben
- 1 fiatal zellergumó a zöldjével
- 1 karalábé a zöldjével
- 3 db répa
- 3 db fehérrépa
- ökölnyi darab karfiol
- 5 db szegfűbors
- 10 db bors
- 5 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- só
A zöldségeket megtisztítom, a szárított gombát megmosom és minden alapanyagot felteszek alacsony lángon főni annyi vízben, ami éppen ellepi. Amikor megpuhult a hús, készen van, nem kell bonyolítani. Aki egy picit mégis bonyolítaná, a darab húst süsse körben zsíron egy vasserpenyőben, az sokat fog hozzátenni.
Érdemes a zöldségekből kétszeres mennyiséget számolni és amikor a leves elkészült, frissen ressre főzni benne ezt a második eresztés zöldséget és azzal tálalni.
A gombák fantasztikusan befűszerezik.