gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

A legenda szerint a “marcipán” elnevezés Velence védőszentjének, Szent Márknak a nevéből ered. Eszerint az 1400-as években egy Badrut nevű velencei cukrászmester Mária nevű leánykája, az apja műhelyében játszadozva, a mézbe tört mandulát kevert, majd az így keletkezett masszát forró tepsiben kiszárította. Apja megkóstolta a játékból készített édességet, és olyan jóízűnek találta, hogy ezt kezdte el árusítani a Szent Márk székesegyház előtti téren, a város védőszentjének ünnepén és ezért lett Szent Márkról elnevezve: Marci panis, azaz „Szent Márk kenyere”.

A márka alapítója Szabó Karcsi bácsi, akit később Hadschi Halef Ben Szabonak hívtak, hihetetlen pályafutása jópár száz évvel a marcipán felfedezése után kezdődött Aradon. Ott tanulta a cukrászmesterséget 1940-ben, majd a háború végén fiatalon Ausztriába került amerikai hadifogságba, ahol ezt követően osztrák állampolgárságot kapott. Felesége és gyermeke mellett hajnaltól éjszakáig dolgozott, így a kemény munka gyümölcse nem is maradhatott el. Jónevű és elegáns bécsi cukrászdák elismert cukrászmestere lett, majd Libanonba került, ahol megtanulhatta az ’50-es évek végén a tökéletes marcipán elkészítésének minden féltve őrzött titkát és fortélyát.

Tudását és üzleti érzékét továbbra is Ausztriában, majd ezt követően már itthon is kamatoztatta. Nevéhez kötődik a világhírű szentendrei Szabó Marcipán Múzeum létrehozása, illetve a legtökéletesebb marcipán recept, ami továbbra is cégünk féltve őrzött titka.

Ma is Szabó Karcsi bácsi híres receptjét használjuk változatlan formában ezekhez a különleges, kézzel készített, egyedi és első osztályú szaloncukroknak és egyéb marcipános finomságoknak az elkészítésekor és persze nagyon sok szeretetet.

Termékeink

Triffla Club

Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot és hozzájárulok, hogy marketing célú leveleket küldjetek számomra.
0