Húsmentes, dekoratív és egyszerű recept bármely évszakra a kecskesajt kedvelőinek.
A töltelék:
30 dkg kecskesajt
2 dl tejszín
1 egész tojás
1 ág rozmaring (kb. 1 ekanál rozmaringlevél)
só
A tészta:
30 dkg liszt
15 dkg zsír
7,5 dkg cukor
1 tojás
só
tálaláshoz:
méz, szarvasgomba, vagy szarvasgombás méz
A tészta alapanyagait gyorsan összegyúrom, egy fóliába tekerem és a hűtőbe rakom egy órára.
Kiveszem, félcentisre nyújtom, tízcentis piteformák alját és oldalát kibélelem vele, visszarakom a hűtőbe, előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A rozmaring leveleit leszedem, finomra vágom, elkeverem a többi alapanyaggal, ha kell sózom. Megtöltöm vele a formákat, 30 percig sütöm.
Hidegen is jó! Mézzel és szarvasgombával, vagy szarvasgombás mézzel tálalom.