- 30 dkg erdei gomba (lehet szárított is, abból elég 5 dkg, lehet vegyesen is, fagyasztott is, a képen tinóruból készült)
- 1/2 l darabosan eltett paradicsom, vagy szezonban ugyanennyi durván összevágott paradicsom
- 1 kis fej vöröshagyma finomra szeletelve
- 5 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 kkanál fekete bors durvára törve
- 1/2 citrom leve
- 1/2 dl olívaolaj
- só
A szárított gombát megmosom, 30 percre meleg vízbe áztatom. Innentől minden gombával ugyanúgy járok el.
Az olajat felhevítem egy nagy serpenyőben rádobom a gombát, hagymát, megpirítom. (A fagyasztott gombát fagyasztva dobom rá, nem engedem ki, mert akkor szottyos lesz az állaga). Felöntöm a paradicsommal, fűszerezem, magas lángon besűrítem, citrommal ízesítem. A képen teljes kiőrlésű spagettivel látható.