A rizskochhoz:
- 30 dkg szusi vagy rizottórizs
- 1 liter tej
- 10 dkg cukor
- 5 egész tojás
- 20 dkg vaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- csipet só
Az öntethez:
- 2 evőkanál reszelt homoki szarvasgomba
- 1\2 l tej
- 2 egész tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 rúd vanília
A rizst a tejben a vaníliarúddal, egy csipet sóval puhára főzöm (vigyázok, nehogy kifusson!). Amikor kihült, kikeverem a cukorral, vajjal, tojássárgájákkal. A fehérjékből habot verek, beleforgatom. Kivajazok egy formát, egyenletesen körbeszórom a zsemlemorzsával, beleöntöm a rizst és 150 fokon 30 perc alatt megsütöm.
A tejet kikeverem a cukorral, tojásokkal, és beledobom a vaníliát. Gőzfürdő felett addig főzöm kevergetve, amíg besűrűsödik. Belekaparom a vanília magjait, belekeverem a szarvasgombát, és behűtöm.
A rizst az öntettel tálalom.