- 20 dkg kucsmagomba
- 20 dkg nagylyukú reszelőn lereszelt cheddar sajt
- 2 marék friss spenót
- 1 evőkanál frissen lefőzött presszó kávé
- 1 evőkanál viszki
- 1 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 2 evőkanál durvára tört dió
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt szerencsendió
- zsemlemorzsa
- só
A gombát az olajon 20 percig párolom, meglocsolom a kávéval, viszkivel, zsírjára sütöm. Egy lábosban egy kanál vízre dobom a megmosott, összetépett spenótot, fedő alatt addig párolom alacsony lángon, amíg összeesik. Leöntöm a levét, hozzákeverem a gombát, a sajtot, a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen. Melegen, rögtön tálalom saláták főzelékek mellé, de egy paradicsomos spagettibe is pottyantható húsgombóc helyett.