gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

1 óra

  • 1 kg öreg krumpl
  • 4-500 g fogós liszt
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 50 g zsír
  • Triffla paprikamag olaj

A krumplit meghámozom, felkockázom, annyi sós vízben puhára főzöm, amennyi ellepi. Krumplitörővel a vízben összetöröm, majd fokozatosan adagolva és folyamatosan keverve végig közepes lángon dolgozva hozzáadom a lisztet. Addig keverem, amíg sima nem lesz. Ez kb 30 perc és nehéz munka, erős fakanál kell hozzá.

Nagy serpenyőben zsírt olvasztok, közepes lángon féldiónyi gombócokat szaggatok bele (nem kell szabályosak legyenek) és folyamatosan rázogatva aranybarnára pirítom őket.

Tejföllel meglocsolom és paprikamagolajat csepegtetek rá.

Receptek

Triffla Club

0