gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

1 óra

  • 30 dkg friss rókagomba
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 l tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 marék savanykás gyümölcs (ribizli, málna, meggy, josta)
  • 3 szál kakukkfű
  • 2 evőkanál frissen lefőzött presszókávé
  • 1 evőkanál olaj

A gombát alaposan megmosom, a nagyokat durván összevágom. Egy vasserpenyőben az olajon magas lángon pár percig rázogatva pirítom.

A vajat felolvasztom, a lisztet aranybarnára pirítom benne. A hideg tejet fokozatosan hozzáöntve, alacsony lángon egy habverővel levergetve sima besamelt főzök belőle.

A vasserpenyőben a gombákra öntöm a besamelt, beleszórom a gyümölcsöket, rálocsolom a kávét, és 150 fokos sütőben 30 percig összesütöm.

Hidegen is jó, melegen is.

Receptek

Triffla Club

0