- 30 dkg friss rókagomba
- 5 dkg vaj
- 1/2 l tej
- 1 evőkanál liszt
- 1 marék savanykás gyümölcs (ribizli, málna, meggy, josta)
- 3 szál kakukkfű
- 2 evőkanál frissen lefőzött presszókávé
- 1 evőkanál olaj
- só
A gombát alaposan megmosom, a nagyokat durván összevágom. Egy vasserpenyőben az olajon magas lángon pár percig rázogatva pirítom.
A vajat felolvasztom, a lisztet aranybarnára pirítom benne. A hideg tejet fokozatosan hozzáöntve, alacsony lángon egy habverővel levergetve sima besamelt főzök belőle.
A vasserpenyőben a gombákra öntöm a besamelt, beleszórom a gyümölcsöket, rálocsolom a kávét, és 150 fokos sütőben 30 percig összesütöm.
Hidegen is jó, melegen is.