- 3 dl teljes tej
- 2 dl tejszín
- 1 rúd vanília
- 4 tojássárgája
- 5 dkg cukor
- 1 evőkanál frissen lefőzött kávé
- 1 evőkanál reszelt homoki szarvasgomba
- füstölt só
- savanyú erdei gyümölcsök a tálaláshoz
A tejet és a tejszínt felforralom a vaníliarúddal, kávéval, belekaparom a magokat. Lehűtöm. A sárgájákat habosra keverem a cukorral, a tejszínes keverékbe öntöm és gőzfürdőben, folyamatosan kevergetve krémesre főzöm. Annyi szarvasgombával ízesítem, hogy enyhén érződjön annak aromája.
Fagylaltgépben a fagyasztóban elkészítem. Tálalás előtt öt perccel kiveszem a fagyasztóból, füstölt sóval megszórva, erdei gyümölcsökkel tálalom.